Chain of Command 1940. Presentació de la campanya "Glemboux gap".

   
Altre periode que anem a explorar en properes ocasions és el de la terrible segona guerra mundial, en concret juny de 1940, quan l'Alemanya nazi envaeix França. 

D'ací poquet vos mostraré una partida al "Chain of Command", un altre dels jocs dels "Too Fat Lardies" que té semblances amb altres que ja hem vist, com "Infamy, infamy!" i "Sharp Practice"), i que també conté una miqueta d'humor marca de la casa "lardie". 

Aquest joc també es centra en escaramusses i no en grans encontres. Cada bàndol compta amb un escamot d'unes 30 o 40 miniatures que està organitzat com en aquella època, i que compta amb regles especials que intenten representar les formes d'actuar dels combatents de cada país. 

La campanya que encetem és la de "Glemboux gap" que podríem traduir com "el forat de Glemboux". Esta zona de Glemboux, en Bèlgica, lluny de la línia Maginot, era plana i amb poca vegetació, ideal per al moviment dels tancs. Per tant els atacants, els alemanys, intentaren aprofitar-se i enviaren als seus "panzers" tractant de penetrar les defenses franceses, però no ho aconseguiren de forma ràpida i això va permetre que la força expedicionària britànica puguera retirar-se cap a Dunquerque. 

Podrán els francesos retardar als alemanys com ocorregué històricament o tindrà lloc un desastre? Veurem què passa en esta campanya d'entre 6 i 10 partides. 


Anem a repassar les forces bàsiques que participaran en totes les partides. A estes forces cada bàndol li afegeix els recolzaments que trie d'entre la llista del seu país d'acord al que necessite cada partida i els punts que tinga disponibles.

França
L'escamot francès està format per tres "groups de combat" d'11 homes cadascun i un equip de llançagranades VB de 4 homes. Està i dirigit per un tinent amb pistola i un sergent amb rifle. 

Cada grup de combat està dividit en dos equips, un equip de fusellers de 6 homes (5 amb rifles i 1 amb metralladora lleugera) i un equip de "voltigeurs" de 4 homes amb rifles. Un sergent amb rifle dirigeix el grup. 
Equip de llançagranades VB. Aquest equip pot actuar en conjunt o bé enviant a cada llançagranades a un grup de combat, reduïnt així l'efectivitat d'aquestes armes.

El tinent va armat amb pistola i duu un bigotet. 

El sergent primer francès.


Alemanya
L'escamot alemany també té tres esquadres però aquestes són de 10 homes i, en lloc de llançagranades, compta amb un xicotet morter de 50 mm que cuiden 3 soldats. Està dirigit per un tinent i un "Feldwebel". 


L'esquadra alemanya també compta amb dos equips. Un equip de 3 homes maneja la metralladora lleugera MG34, que és més eficaç que la francesa degut a la càrrega en cinta i no en cartutx. L'altre equip està format per 6 homes amb rifle. El sergent duu un subfusell MP40, altre avantatge respecte als francesos en distàncies curtes. 

El morter de 50 mm no té molta potència però redueix la protecció de les tropes a les que dispara. 

El tinent alemany. 

El Feldwebel.


Marcadors de "punts d'entrada" francesos i alemanys. Al voltant d'estos punts es poden desplegar les unitats. Representen zones on pot haver presència d'unitats. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campanya "Infamy, infamy!" 1. Presentació.

Bandolers de la Mariola (2)

Carros britans